Prajitura cu fructe si Ceva Fin

de Valclaudia in Prajituri, 9 Noi 2013 | 5185 vizualizari

 

prajitura e o nebunie, pacat ca pozele nu prea sunt de treaba... :(

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr. mac
  • Sirop:
  • 100 gr. zahar
  • 150 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • Crema 1:
  • 1 cutie branza Ceva Fin si pufos de la Delaco
  • 100 gr. zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • piersici decojite din compot
  • 1/2 plic gelatina hidratata
  • Stratul de ciocolata dintre creme:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina hidratata
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 200 ml frisca lichida
  • Stratul rosu de gelatina:
  • 400 ml sirop din compotul de piersici
  • 2 plicuri gelatina rosie (Dr.Oetker)
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 50 ml frisca lichida
  • cca 150 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si Ceva Fin:

Preparam blatul cu o seara inainte dupa cum urmeaza:

Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam separat cu cate 3 linguri de zahar.

Peste galbenusuri adaugam zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi suc de lamaie, uleiul, apa minerala, apoi macul.

Incorporam albusurile batute spuma si faina, cu grija sa nu se lase compozitia.

Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la copt la temperatura medie pana trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor.

Preparam siropul din ingredientele enumerate, lasam sa se raceasca si insiropam blatul in tava in care l-am copt.

A doua zi preparam cremele si asamblam prajitura,urmand urmatorii pasi:

Hidratam 1 plic de gelatina in 100 ml apa rece. Dupa ce se incheaga, o incalzim usor pe baie de aburi si o impartim in doua, pentru ca o vom folosi la ambele creme.

Crema 1: mixam crema de branza Ceva Fin cu zaharul pudra. Adaugam frisca lichida, mixam la viteza mare a mixerului, turnam in fir subtire gelatina lichida iar la final adaugam piersicile din compot taiate bucatele.

Repartizam crema peste intreaga suprafata a blatului ramas ieri in tava si deja insiropat.

Topim ciocolata la foc mic in 50 ml frisca lichida. O lasam sa se racoreasca usor si o repartizam peste stratul de crema.

Trecem la crema 2: mixam crema mascarpone cu zaharul pudra.Adaugam frisca lichida, gelatina hidratata ramasa iar la final semintele de rodie. Repartizam crema peste stratul de ciocolata.

Gelatina rosie se prepara urmand instructiunile descrise pe ambalaj. Lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste crema2 si nivelam usor cu dosul unei linguri.

Dam tava la frigider pentru 2 ore apoi portionam prajitura dupa preferita.

Topim cea de-a doua ciocolata in frisca lichida, lasam sa se racoreasca putin si decoram portiile de prajitura cu aceasta glazura.

Peste ciocolata mai adaugam niste frisca batuta si tam tavile cu prajituri la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si cirese